nauka.offnews.bgПрез март 1913 г. Нилс Бор, датски теоретичен физик, един от

...
nauka.offnews.bgПрез март 1913 г. Нилс Бор, датски теоретичен физик, един от
Коментари Харесай

На тази дата: Нилс Бор завършва статията си, която положи началото на квантовата теория

nauka.offnews.bg

През март 1913 година Нилс Бор, датски научен физик, един от основателите на актуалната физика изпраща предварителна версия на своя публикация на английския физик Ърнест Ръдърфорд, а през април отива за няколко дни в Манчестър, с цел да разиска теорията си.

На 5 април Бор приключва трите елементи на революционната си статия  " За структурата на атомите и молекулите ", оповестени в списание " Philosophical Magazine " през юли, октомври и декември 1913 година, които съдържат квантовата доктрина за водородоподобни атоми.

В теорията на Бор могат да се отделят два съществени съставния елемент:
Общи постулати за държанието на атомните системи, които важат и през днешния ден и са всестранно проверени;Специфичен модел на атомната конструкция, която съставлява през днешния ден единствено на исторически интерес.
Постулатите на Бор съдържат догатки за съществуването на стационарни положения и за преходи с лъчение сред тях в сходство с визиите на Планк за квантуване на силата на материята.

Моделът на теорията Бор идва от догатката на опцията за разказване на придвижването на електроните в атома, намиращи се в стационарно положение, въз основата на класическата физика, върху които се наслагват спомагателните квантовите условия (например, квантуване на ъгловия миг на електрона).

Теорията на Бор разреши да се изясни излъчването и поглъщането на кванти електромагнитна сила в серийните спектри на водорода. 

Работата на Бор незабавно притегля вниманието на физиците и подтиква бързото развиване на квантовите концепции. Съвременниците му я правят оценка като значима стъпка. Така през 1936 година Ръдърфорд написа:

" Смятам квантовата доктрина за спектрите, препоръчана от Бор, като една от най-революционните от всички, създавани в миналото в науката; и не знам друга доктрина, която е била по-успешна ".

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа под
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР